Free Your Nature

Women into the Wild

- Vision Quest voor vrouwen -

Hoe warm moet mijn slaapzak zijn tijdens de VQ?

De warmtebehoefte van een slaapzak op een Vision Quest (veelgestelde vraag) hangt af van verschillende factoren, zoals de weersomstandigheden, waar je op Vision Quest gaat en de persoonlijke voorkeur.

Over het algemeen geldt dat voor temperaturen rond het vriespunt een slaapzak met een comforttemperatuur van -5°C tot -10°C geschikt is. Voor temperaturen onder het vriespunt is een slaapzak met een comforttemperatuur van -10°C tot -15°C aan te raden. Als het nog kouder is, kan een slaapzak met een comforttemperatuur van -15°C of lager nodig zijn. In Lapland kan het eind augustus gedurende de nacht al flink koud worden (we hebben vorig jaar 5°C gehad). Ook op Kreta is het in april nog niet heel warm.

Het is belangrijk om te onthouden dat je aan het vasten bent tijdens de Vision Quest en dat je het daarom kouder krijgt dan dat je het normaal hebt. Het is daarom altijd aan te raden om een slaapzak te kiezen die iets warmer is dan de verwachte omstandigheden, zodat je comfortabel en warm kunt slapen.