Free Your Nature

Women into the Wild

- Vision Quest voor vrouwen | Kreta -

About the Vision Quest

Sta je op een kruispunt in je leven en wil je de weg van je hart (weer) vinden? Wil jij samenvallen met je eigen natuur?
Laat je dan meenemen de wildernis in, daar waar de natuur jouw grootste spiegel en leermeester is. Laat je meenemen naar jouw eigen wildernis, naar jouw eigen natuur, en kom daar wie jij ten diepste bent.

Laat ons je meenemen in een Vision Quest, een ritueel dat door de tijden heen in inheemse bevolkingsgroepen wordt gebruikt om een levensfase af te ronden en in te luiden, te markeren. Een transformatie proces, diepgaand tot in je DNA.

Dat proces is als de verandering van de rups tot de vlinder. De cocon waar alles achter blijft van de oude wereld, terwijl het nog niet zeker is wat zich in het nieuwe bestaan gaat ontvouwen. Het is de plek van overgang, tijd van wachten en niet weten.
De rups die in de cocon wacht, helemaal wordt afgebroken en zich laat vormen, totdat het tijd is zich te ontpoppen tot vlinder. Hij heeft daar te blijven, zonder hulp van buitenaf.

Kreta

In het zuidwesten van Kreta, daar waar de ruige rotsen, de oeroude bomen je verwelkomen, waar de schapen je de weg versperren, de zeewind het zout op jouw huid legt. Is daar jouw plek? De plek die je diep naar binnen brengt. De natuur daagt je uit, door de soms harde elementen. De schoonheid ligt in de diversiteit van het landschap. Ruig en soms lieflijk. Ze daagt je uit om diep in jouwzelf jouw essentie te omarmen.

Agios Ioannis ligt in het zuid- westen van Kreta. In the middle of nowhere, waar de stilte heerst. Enkel het geluid van de schapen, de wind en in de verte het ruisen van de zee. Daar waar toerisme niet is doorgedrongen, maar de natuur je volledig welkom heet.

Wat ga jij doen?

Deze Vision Quest is alleen voor vrouwen. Vrouwen die diep contact willen maken met hun essentie. Vrouwen die niet bang zijn om de ruige elementen te trotseren. Om dàt gespiegeld te krijgen waar ze het ze al zolang naar op zoek zijn. Bare naked.

Met een kleine groep (maximaal 10 vrouwen) gaan we ons overgeven aan de natuur en wat die van ons vraagt. 

In de 4 dagen voorafgaand aan je vertrek naar “jouw plek” in de wildernis verblijven we in een eenvoudige, maar hele fijne guesthouse. Daar waar de kracht van eenvoud te voelen is. Die dagen gebruiken we, om je te ondersteunen in het dieper kunnen zakken in jouw intentie; waar gaat jouw Quest nu echt over, je te openen op innerlijke lagen, je te openen voor de magie van de natuur en het Vision Quest veld.

En dan ga je….. 4 dagen en 4 nachten trek jij je terug. Je verblijft op “jouw plek” met alleen een tarp, warme kleding, slaapgerei en water. Deze dagen wordt er niet gegeten. Jij laat je opnemen in de natuur. Er ontstaat ruimte voor je ziel en de natuur om tot je te spreken, om inzichten te krijgen, om delen te laten versterven die je niet meer dienen, …….. en nog zoveel meer.

Na de 4e nacht kom je ‘s ochtends terug in het basis kamp waar je jouw gift aan de wereld voor het eerst met ons deelt. We keren terug naar de questhouse waar de focus van de integratiedagen ligt op het verinnerlijken van jouw reis met jezelf in de natuur en je voor te bereiden op de eerste stappen in de “buitenwereld”.

Wij kijken er naar uit jou te mogen begeleiden op jouw Vision Quest, jouw reis met jezelf.
Welkom…

Verblijf

Het verblijf bij guesthouse Alonia in Agios Ioannis Sfakia (voorbereidings- en integratiedagen) is in eenvoudige kamers met eenpersoonsbedden. Een fijne houtkachel in de kamer verwarmt je in de mogelijk nog koude aprilnachten. Een liefdevolle en heerlijk rustige plek.

Women Into The Wild

– Vision Quest voor vrouwen |  Kreta – 

Data:

  • Aankomst 18 april 2024
  • Vertrek 28 april 2024

Investering:

  • Vision Quest € 1.825,- incl. vol-pension, excl. reis naar Agios Ioannis Sfakia

Aanmelden:

  • Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging per mail, inclusief factuur.
  • Als je de aanbetaling hebt gedaan, is jouw plek gegarandeerd.
  • De specifieke bepalingen in de algemene voorwaarden zijn van toepassing.