Free Your Nature

What is a rite of passage?

- Vision Quest voor vrouwen -

What is a rite of passage?

Een rite of passage is een ceremonieel of symbolisch ritueel dat wordt uitgevoerd om een belangrijke overgang of overgangsfase in iemands leven te markeren.  Dit kan een overgang zijn naar een nieuwe fase van het leven, zoals de overgang bij vrouwen, een huwelijk, een geboorte van een kind, de geboorte van jou als opa of oma, maar ook de puberteit of de overgang naar adolescentie.

De Vision Quest is zo’n oeroud ritueel, waarbij de overgang gemaakt wordt in afzondering van de buitenwereld. Als de rups, die door eerst in de cocon te verblijven en daar alles van zichzelf te verteren, uiteindelijk een prachtige vlinder wordt. De coconfase wordt ook wel luminal space genoemd.

Rites of passages zijn bedoeld om iemand te helpen bij het accepteren van de verandering die plaatsvindt, en om hem of haar richting te geven voor de nieuwe fase. Voorbeelden van ritse of passages zijn verder: de doop, een bruiloft, een begrafenis ritueel. En dus ook de Vision Quest. 

Ronald Jan Heijn beschrijft het prachtig  in zijn nieuwste boek.

“Een inwijding is een punt van crisis op ons pad, van evolutie, en behelst een uitbreiding van bewustzijn: een middel om het denkvermogen en hart te openen voor het herkennen van iets wat reeds in werkelijkheid bestaat. Het is een verdere graad van integratie tussen onze persoonlijkheid en ziel.”

Wil jij dat ook?

 

 

Bron: boek HB een nieuwe tijd breekt aan – Ronald Jan Heijn